DE TRAINING ANDERS BEKEKEN

DE TRAINING ANDERS BEKEKEN

Mindful eten klinkt suf, maar helpt bij emotie-eten

Mindful eten klinkt suf, maar helpt bij emotie-eten

Februari 07 - 2017

Ik had zelf niet door hoe mijn eetpatroon doordrenkt was van automatische handelingen en gedachten. Ook had ik niet door hoe vaak en hoe veel ik onbewust met eten en niet-eten bezig was in mijn hoofd. Dit hoor ik vaker terug van cursisten, vooral van de mensen die dachten dat ze alles onder controle hadden.

Maak jij dezelfde beginnersfouten met mediteren als ik?

Maak jij dezelfde beginnersfouten met mediteren als ik?

Januari 30 - 2017

We kiezen vaak voor de makkelijke en snelle weg. Tijd is immers schaars en de geest is creatief. Bij mediteren is het willen volgen van de makkelijke weg begrijpelijk, maar je kan je afvragen of het ook de beste weg is? Zo liet ik mij ook leiden door mijn smokkelende brein. Het nut van mediteren zag ik zeker in, maar de tijd ervoor nemen was voor mij best ‘een dingetje’.

Mindfulness, waarom lukt het thuis niet?

Mindfulness, waarom lukt het thuis niet?

Januari 20 - 2017

Zodra de training stopt, stagneert de beoefening. Enthousiast en vastberaden verlaten cursisten altijd de laatste training. Ze hebben ervaren wat mindfulness is en kan betekenen. Dit gevoel wil men graag vasthouden, dus worden er serieuze plannen voor een leven lang mindful gesmeden. Mooi! In werkelijkheid verschuiven deze voornemens vaak naar de achtergrond.
 

Effectief mediteren, hoe doe je dat? Ontdek jouw weg in meditatieland.

Effectief mediteren, hoe doe je dat? Ontdek jouw weg in meditatieland.

Januari 19 - 2017

Er zijn zoveel verschillende soorten meditaties. Wanneer moet je nou welke meditatie doen? Dat is een veel gestelde vraag in een training, want zelfs mediteren willen we het liefst zo effectief en efficiënt mogelijk doen. Is dat verkeerd? Ik denk van niet, want een bewuste meditatiekeuze kan het mediteren soms net wat makkelijker en leuker maken.

Weerstand voor een Mindfulnesstraining. Terecht of niet?

Weerstand voor een Mindfulnesstraining. Terecht of niet?

Januari 17 - 2017

Niemand gaat voor de fun een mindfulnesstraining doen. Als alles in je leven soepel verloopt en je gelukkig en tevreden bent dan bedenk je niet om een mindfulnesstraining te gaan doen. Je kan je tijd en geld dan immers wel beter besteden. Er wordt gesproken over de hype rondom mindfulness, maar volgens mij doet niemand aan een training mee omdat het hip is.

Het gat na de training

Het gat na de training

Januari 17 - 2017

“Wat moet ik nu met mijn woensdagavond doen?” zei een cursist lachend in de laatste mindfulnesstraining. Dit is de tendens aan het einde van de training. "Ik wil niet dat het stopt" is een veelgehoorde zin in week 8. Waar men eerst moeite moest doen om überhaupt ruimte te maken voor de training is er gaandeweg toch iets veranderd. Juist de training is een vast moment van rust.