DOOR DE BRIL VAN EEN TRAINER

DOOR DE BRIL VAN EEN TRAINER

Stress van een Mindfulnesstrainer

Stress van een Mindfulnesstrainer

Januari 19 - 2017

Moet je stiekem grinniken als je ziet dat een Mindfulnesstrainer stress heeft? Of zie je herkenning en voel je empathie? Ik kom beide reacties regelmatig tegen. Vooraf oordelen, stickertjes plakken, hoge verwachtingen creëren. We doen het eigenlijk allemaal. Om snel te kunnen reageren, onbewust, en omdat we anno 2016 gewoon vrij kritisch in het leven staan.

IK HEB EEN HAAT LIEFDE VERHOUDING MET MIJN COMFORTZONE.

IK HEB EEN HAAT LIEFDE VERHOUDING MET MIJN COMFORTZONE.

Januari 17 - 2017

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” Deze beroemde uitspraak van Pipi Langkous kreeg ik onlangs via de app van een kennis omdat ze hierbij aan mij dacht. Ik moest eerst heel hard lachen. Ik? Als er iemand dol is op zijn comfortzone dan ben ik het wel!

MINDFULNESSTRAINER DAAGT CURSISTEN UIT. IRRITEERT OF INSPIREERT DAT?

MINDFULNESSTRAINER DAAGT CURSISTEN UIT. IRRITEERT OF INSPIREERT DAT?

Januari 17 - 2017

Het voelt soms alsof ik cursisten een beetje pest als ik het programma volg. Dit wijkt namelijk vaak af van de reguliere verwachtingen die er zijn over het verloop van een training. Ik kan me daarom goed voorstellen dat het ervaren wordt als uitdagen wanneer cursisten uit hun 'oh zo fijne' comfortzone getrokken worden.

DECEMBERSTRESS: MAAK ME GEK

DECEMBERSTRESS: MAAK ME GEK

Januari 16 - 2017

Niemand heeft tijd voor een mindfulness training in december. Al zou dit eigenlijk dé beste tijd van het jaar zijn om je patronen eens serieus onder de loep te nemen. De feestelijkheden zijn een mooie gelegenheid om je omgang met stress te bezien, want Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar kunnen zowel praktisch als emotioneel gedoe met zich meebrengen.