WIJ GEVEN ANTWOORD

WIJ GEVEN ANTWOORD

We hebben een overzicht gemaakt van vragen die we regelmatig voorbij zien komen.

 • Wat is Mindfulness nou eigenlijk?
  Mindfulness leert je om meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Je zelfbewustzijn neemt enorm toe en dat is een kracht die, eenmaal  geleerd, niemand je meer afneemt!

  Uit hersenonderzoeken blijkt dat Mindfulness een enorm positief effect heeft op stressvermindering. Al na 8 weken Mindfulness is verandering te zien in de amygdala, de Prefrontale cortex en de Hippocampus (Neuroplasticiteit van de hersenen).  Het gevolg is dat stress en angst afneemt en je geheugen toeneemt.  Leren en onthouden wordt dus makkelijker en je je mentale veerkracht neemt toe.  Kortom, minder piekeren, minder stress en meer rust in je hoofd waardoor je leven een stuk fijner wordt.                                                                                    
 • Onze manier van trainen? Praktisch, levendig en luchtig. Mindfulness is niet alleen nuttig, maar ook gewoon leuk! ‘Zo fijn jullie nuchtere stijl en toegankelijke manier van trainen’ is iets wat we vaak horen. We laten de Mindfulness tot leven komen in de werkelijkheid, zodat jij ook de rust binnen de onrust kan vinden. Niks luisteren en erover lezen, maar actief meedoen is wat we van je vragen. We horen graag jouw ervaring, welke obstakels jij tegenkomt en waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Dit is volgens ons de manier om Mindfulness echt in je leven te integreren. We helpen jou hier graag bij, zodat de training niet iets is wat je gedaan hebt, maar wat je meeneemt in je dagelijks bestaan.                                                                                                                                                      
 • En hoe ziet de training eruit?
  De training is wetenschappelijk onderbouwd o.b.v. Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). We houden het toegankelijk,  luchtig en praktisch en je krijgt een hoop inzicht in theorie en oefeningen. Wij vinden het belangrijk dat je het direct kunt toepassen in je dagelijkse leven en geven je veel  handige tips en tools hiervoor mee. Je hoeft niet naar een locatie maar volgt de training live online. We maken gebruik van presentaties, whiteboard, videomateriaal en oefenopdrachten. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld. Daarnaast er is volop ruimte voor vragen, live of via de chatfunctie.
   
 • Zijn de trainers gekwalificeerd?
  De trainers van Mindfulness Mentor hebben de hoogste accreditatie van de beroepsvereniging (VMBN) en daarnaast jarenlange  ervaring in het geven van Mindfulness trainingen. En misschien nog wel veel belangrijker, ze hebben een enorme passie voor Mindful leven en willen dit heel graag met jou delen.
   
 • Moet ik nog iets aanschaffen voor ik online een training of workshop kan volgen?
  Nee hoor. Wij beschikken over de juiste software voor de online training. De installatie hiervan op jouw apparaat is heel simpel en wijst zich vanzelf. We helpen je hierbij natuurlijk. Binnen 2 minuten is het programma op jouw eigen computer of iPad geïnstalleerd en kan je starten. Het is echt makkelijker dan je denkt.
   
 • Is een live training niet beter dan live online?
  Dat zou je misschien denken. Dan dagen we je uit om het eens te proberen. Je hebt live online écht contact met de trainer, en dan lekker comfortabel vanuit je eigen huis. Juist jouw eigen veilige omgeving zorgt ervoor dat je je makkelijk kan ontspannen en het open stellen vanzelf gaat. Cursisten ervaren het als bijzonder prettig en willen niet anders meer.
   
 • Wat nou als ik het toch niet prettig vindt?
  Dan regelen wij het anders voor je. Deze garantie durven en kunnen wij geven omdat wij ervan overtuigd zijn dat ook jij deze manier van werken als prettig gaat ervaren. Is het even wennen de eerste keer? Jazeker, dat hadden wij ook. Maar dat gebruiken we meteen als onderdeel van de oefening. Echt, we helpen je!
DELEN: