HUMAN MIND MANAGEMENT

HUMAN MIND MANAGEMENT

Verlaging stress en verhoging EQ!

Sporten is natuurlijk hartstikke belangrijk om fit te blijven.  Maar mentale fitheid is minstens zo belangrijk.  Mindfulness  is natuurlijk geen wondermiddel maar de mentale fitheid neemt er wel enorm door toe.

Is Mindfulness zweverig? Wetenschappelijk onderzoek bewijst het tegendeel: het vermindert stress en ziekte op de werkvloer en verhoogt het EQ. Maar het werkt niet alleen curatief. De effectiviteit van mindfulnesstraining en de positieve impact op onder meer concentratie, stressgevoel en burnout is inmiddels de afgelopen 25 jaar in talloze wetenschappelijke studies aangetoond. Stress kost het bedrijfsleven jaarlijks miljarden aan uitval van medewerkers, schadeclaims, ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat een training Mindfulness effectief is bij verminderen van stress. De bloeddruk gaat omlaag, de hartslag wordt rustiger, het immuunsysteem wordt beter en het stresshormoon cortisol wordt gereduceerd. Dat betekent dus minder ziekteverzuim en minder kosten voor de werkgever.

Hersentraining

Recent onderzoek laat zien dat we door Mindfulness beoefening onze hersenen kunnen trainen om beter te functioneren! De stresservaring neemt af en gevoelens kunnen in betere banen worden geleid. Gebieden in onze hersenen die te maken hebben met Emotionele Intelligentie veranderen positief.

Ooit van neuroplasticiteit gehoord? Alles wat we doen, denken of aandacht aan schenken veranderd de structuur en daarmee de functie van ons brein. Mindfulness beoefening is het trainen van onze aandacht spier en dus hebben we deels invloed op ons eigen brein en daarmee ons gedrag.

Emotionele Intelligentie

Zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie en sociale vaardigheden (leiderschapsvaardigheden) zijn dé EQ vaardigheden. Met Human Mind Management train je je EQ. EQ is een steeds belangrijkere vaardigheid om succesvol te zijn.  SAP, Google, Samsung en andere grote bedrijven hebben Mindfulness programma’s voor alle medewerkers. Volgens wetenschappers van de Stanford University in San Francisco verhoogt het namelijk de emotionele intelligentie. Een skill die in 2020 in de top 10 staat van een competente en succesvolle werknemer. Dit blijkt uit een onderzoek van World Economic Forum onder toonaangevende multinationals.

Mind Management op het werk

Dat einde van het takenlijstje komt maar niet in zicht, deadlines, targets, hollen van vergaderingen naar vergadering,  die vervelende collega die weer een rotopmerking maakt. De hele dag door komen er talloze impulsen op ons af. En of we nou willen of niet, vaak ervaren we ze als negatief, zo werkt ons brein nou eenmaal. 

Mind Management leert de medewerkers een andere kijk te krijgen. Een  kijk die ervoor zorgt dat ze niet meer verstrikt raken in het denken (40.000 gedachten per dag!) om vervolgens met een volgepropt brein doodmoe huiswaarts keren.

Werken met aandacht, effectiever en efficiënter worden, meer veerkracht,  creatiever, makkelijker beslissingen nemen, beter concentreren en focussen, beter geheugen krijgen en ook nog prettiger samenwerken met collega’s. Het is nogal wat we hier beloven! Wie wil dat nou niet?

Wij geloven in mentale fitheid en hebben oog voor jouw bedrijf. Het is ons vak en passie om dit te trainen!

Ben je benieuwd hoe dit vorm gegeven kan worden in jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op! Wij luisteren met aandacht en geven graag onze kijk op Mind Management binnen jouw bedrijf.

DELEN: